Бамоклавін

Бамоклавін

Склад:

1 мл препарату містить діючі речовини:

амоксицилін (амоксициліну тригідрат) — 140 мг;

кислоту клавуланову (калію клавуланат) – 35 мг.

Період виведення (каренції)

ВРХ (м’ясо) – 42 доби

ВРХ (молоко) – 60 годин (5 здоювань)

Свині (м’ясо) – 31 доба

після останнього введення препарату.

Флакон 100 мл

Амоксицилін – це антибіотик широкої бактерицидної дії з групи амінопеніцилінів. Він перешкоджає синтезу клітинної стінки, гальмуючи ферменти транспептидази та карбоксипептидази, викликаючи порушення осмотичного балансу, що призводить до загибелі бактерій на етапі їх росту. Препарат активний щодо грампозитивних (Streptococcusspp., Bacillusanthracis, Actinomycesspp., Clostridiumspp., Coryncteriumspp., Erysipelothrixrhusiopathiae, Listeriamonocytogenes) та грамнегативних (E. сoli, Pasteurellaspp., Haemophilusspp., Actinobacillusspp., Bordetellabronchiseptica, Fusobacteriumsebapp., Moraxellaspp., Proteusmirabilis, Salmonellaspp.) мікроорганізмів.

Кислота клавуланова є одним з природних метаболітів Streptomyces clavuligerus, має в структурі беталактамне кільце, подібне до пеніциліну. Вона є інгібітором бета-лактамази, пригнічуючи її активність. Кислота клавуланова проникає в клітинну стінку бактерії, зв’язуючись з позаклітинними та внутрішньоклітинними бета-лактамазами.

Амоксицилін у комбінації з кислотою клавулановою суттєво розширює спектр антимікробної дії препарату.

Показання до застосування

Велика рогата худоба: лікування тварин, хворих на метрит та мастит, а також при захворюваннях органів дихання, шкіри, суглобів та м’яких тканин (в тому числі, абсцеси), що спричинені мікроорганізмами, чутливими до амоксициліну та клавуланової кислоти.

Свині: лікування тварин, хворих на колібацильоз, синдром ММА (мастит-метрит-агалактія), а також при захворюваннях органів дихання, що спричинені мікроорганізмами, чутливими до амоксициліну та клавуланової кислоти.

Собаки та коти: лікування тварин при захворюваннях органів дихання, сечовивідних шляхів, шкіри та м’яких тканин (в тому числі абсцеси, піодерма, анальний сакуліт, гінгівіт), що спричинені мікроорганізмами, чутливими до амоксициліну та клавуланової кислоти.

Дози та способи введення (підшкірно, внутрішньом’язово)

Препаратвводять внутрішньом’язово (великій рогатій худобі та свиням) або підшкірно (собакам та котам) у дозі 8,75 мг на 1 кг маси тіла (1 мл на 20 кг маси тіла) 1 раз на добу протягом 3-5 діб.



Возможно, Вас также заинтересует